Nyitva tartás

Hétfő, Csütörtök, Péntek

 10-12 és 13-17.30

Kedd, Szerda

13-17.30

 

Szombat

09-12.30

(június - augusztus zárva)

Kapcsolat

Városi Könyvtár:
H-9737 Bük, Eötvös u. 11.
Telefon:
0036-94/558-411
E-mail:
ktar.buk@t-online.hu

Naptár

M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Gyermekkönyvtár

Poll

Milyen gyakran jár könyvtárba?

User login

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

ZÖLD KÖNYVTÁR MÁSKÉPPEN

A New York állambeli Ciceróban található Észak-Onondagai Közkönyvtár birtokába került egy jókora, parlagon heverő földdarab. A helyi közösségre bízták a felhasználás döntését. A földterületből farm lett.

Így született meg a Library Farm gondolata, amely mára ötven parcellát biztosít a kertészkedőknek. A földterület parcelláinak birtokba vételéhez mindössze egy érvényes olvasójegyre volt szükség. Mára a város sok lakója, köztük egész családok termelik a könyvtár közösségi kertjében a napi betevő zöldséget, gyümölcsöt. Nem az anyagi haszonszerzés volt a könyvtár célja, hanem a tudás átadása, megosztása, azaz a kertészkedés tapasztalati úton való elsajátíttatása.

A farm honlapja, ahonnan a fotók is származnak itt!

 

NÉZEGESSEN ZÖLD KÖNYVTÁRAKAT!

ZÖLD KÖNYVTÁR: a környezettudatos épületminősítési rendszerek előírásai szerint épült vagy felújított épületben lévő könyvtárak (Pegán Anita)

Beitou Taiwan

Nemzeti Könyvtár, Szingapúr

Minneapolis Public Library

Seattle Central Library

 

 


MIVEL GYARAPÍTSUK A BÜKI KÖNYVTÁR ÁLLOMÁNYÁT?

Mivel szeretik, ha sok újdonság várja olvasóinkat. :) Ez a vicces, de valós válasz a kérdésre.

Gyarapítsuk leginkább olyan könyvekkel, amelyeket olvasóink már akkor várnak, amikor a könyvpiacon talán még meg sem jelent.

Segíthet a kedves Olvasó abban, hogy mi ezeket a vágyakat megtudhassuk!

Mi a teendő?

A honlapon a gyarapítási javaslatban küldheti el igényét, vagy a könyvtárban a "kívánságfüzetünkbe" írhatja be  kérését.

Mi pedig figyeljük és rendeljük, ha tehetjük!

Comments

 • szikla 2014.12.12.

  Könyvtári állomány

  A büki könyvtár rendelkezik a megye egyik legjobb olvasó- és felhasználóbarát könyvtári állományával. A jelenkor népszerű szórakoztató irodalmának legnagyobb forrása, hála a modern felfogással rendelkező könyvtári dolgozóknak.
  Itt a legjobb vasi könyvmolynak lenni. :)
  Ha lehetne az év könyvtára díját is neki adnám, hiszen itt minden könyv egy élmény, s legtöbbünk azért gyúr, hogy elsőként csaphasson le az újdonságokra és minél több könyvet tudjon magával haza cipelni.
   
  819-es olvasó, Eszter (aki nem szikla)

 • szikla 2015.06.24.

  Könyvmolyok rágjátok a mi könyveinket!

  Köszönjük a kedves szavakat. Mindig azon vagyunk, hogy olyan gyűjteményt hozzunk létre, amit olvasóink használnak, nem pedig a polcaink súlyát tesztelik. Mind itt a honlapon a gyarapítási javaslatban megküldött, mind a könyvtárban a kívánságfüzetünkben bejegyzett kérések az olvasói igények kielégítését segítik, azaz támogatjuk az elsőséget. Szavaiddal élve, az csaphat le elsőre a várt újdonságra, aki ezt az igényt megfogalmazza, kérését nekünk jelzi. Mi ebben abszolút partnerek vagyunk. Könyvmolyok hozzánk!!!

Pages